Ćufte u sosu od paradajza (deutsch):
Fleischbällchen in Tomatensauce
500 g Faschiertes (Hackfleisch)
1 Knoblauchzehe
1 Ei
Salz, Pfeffer, Vegeta
etwas Mehl für die Beschichtung der Bällchen
Öl, Mehl, Tomatenmark, Wasser
1 Knoblauchzehe
1 Ei
Salz, Pfeffer, Vegeta
etwas Mehl für die Beschichtung der Bällchen
Öl, Mehl, Tomatenmark, Wasser
Den Knoblauch pressen und mit dem Ei und den Gewürzen zum Faschierten (Hackfleisch) geben. Alles gut durchkneten. Mit den Händen nicht zu kleine Bällchen formen und diese vorsichtig in Mehl wenden. In heißem Öl knusprig braten. Aus Öl und Mehl eine Einbrenn (Mehlschwitze) herstellen und mit Tomatensauce und etwas Wasser aufgießen. Die Bällchen einlegen und kochen bis sie an der Oberfläche schwimmen. Mit Kartoffelpüree servieren.
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Ćufte u sosu od paradajza (english):
Meatballs in tomato sauce:
500 g minced meat
1 clove of garlic
1 egg
salt, pepper, Vegeta
some flour for coating the balls
oil, flour, tomato paste, water
Crush the garlic and add them with the egg and the spices to the minced meat. Knead everything well. With your hands to form small balls and turn them gently in flour. Sear them in hot oil until crispy. Produce from oil and flour a roux and pour in tomato sauce and some water. Insert the balls and cook until they float to the surface. Serve with mashed potatoes.
500 g minced meat
1 clove of garlic
1 egg
salt, pepper, Vegeta
some flour for coating the balls
oil, flour, tomato paste, water
Crush the garlic and add them with the egg and the spices to the minced meat. Knead everything well. With your hands to form small balls and turn them gently in flour. Sear them in hot oil until crispy. Produce from oil and flour a roux and pour in tomato sauce and some water. Insert the balls and cook until they float to the surface. Serve with mashed potatoes.
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Ćufte u sosu od paradajza (srpski):
500 g junećeg mlevenog mesa (dva puta samleveno)
1 čen belog luka
1 jaje
so, biber, vegeta
malo brašna za oblaganje ćufti
ulje, brašno, paradajz sos, voda
U mleveno meso staviti jaje, so, biber, vegetu i beli luk.
Dobro rukom umesiti tu masu i formirati loptice.
Svaku lopticu uvaljati u brašno i pržiti na vrelom ulju, samo da uhvati žutu koricu sa svih strana.
Vaditi iz ulja i u isto ulje sipati dve kašike belog brašna, malo upržiti, dodati i u to malo belog luka, i sve zaliti paradajz sosom.
Kad se to upržilo sipati vode, onoliko da ne bude ni retko a ni gusto.
U to spuštati ćufte i kuvati dok ne izađu na površinu. Služiti sa krompir pireom.